Tervitus

Koondan siia oma mõtted, mida olen erinevates allikates väljendanud või plaanin seda teha.

Monday, May 31, 2010

Minu Hiina - Shandongi provints

Jinan on Shandongi provintsi pealinn. Linn ise pole just kuigi suur, kuid provints on Hiinas oluline.
Linn ise on suht kirju, vaatamisväärsusteks kas 1000 Buddha mägi (reaalselt on neid seal muidugi vähem), allikad jõe kõrval või aiad. Allikate aed (Garden of the Springs) on ilus ja vana hiina aed.
Jinan on linn, kuhu ei ole põhjust kauemaks kolama jääda. Kui õhtu juhtub üle jääma, siis ööklubi nimi on “Cinderella”. Kas just tuhkatriinuga juhtute kohtuma, kuid hea mitu saali ning väga hea live chinese band on garanteeritud. Ja disko laval tantsivad Vladivostoki vene tüdrukud ka.

Samas on linna restoranid hea näide kuulsast Shandongi köögist ja just selle kontinentaalsest poolest. Viina (baijiu) juuakse seal palju!

Qingdao on üks linnu, mida hiinlased ise teistele puhkamiseks soovitavad ning mitte põhjuseta. 2008 aasta olümpiamänmgude regatilinn on koloniaal-saksa päritolu, mis jätnud linnale selge märgi. Linnas paikneb vahest Hiina maailmakuulsaim Tsingtao õlletehas kui ka hea mitu mõnusat randa. Kuna klimaatiliselt jääb Qingdao pigem Vahemeremaade sarnaseks, on seal mõnus ka Eesti suvel. Kui Beach No. 1 on kohalikke täis ja rahvastatud, siis Beach. No. 2 oma 2-jüäänise ( 3EEK) sissepääsutasuga on rahulik ja mõnus. VÄGA MÕNUS. kogu piirkond on rahulik, Nõmmelik ja mõnus. Randu peaks kokku olema vähemalt 6, nii väidab numeratsioon.

Kohalikke ööklubisid üles ei leidnud, küll aga KTV ja restoranide tänava. Menukoht valgetele on “New York”.

Tõeline üllatus on veinimõis Huadong-Perry linna lähedal mäeküljel. See on viimasepeal tehnoloogiaga ning ilusa arhitektuuriga veinimõis, mis toodab VÄGA head veini. Kuigi nende valge riesling on kuulsam, on ka punased väga, väga head.
See on midagi, mida Hiinast mitte kuidagi ei oskaks oodata. Samas on just Shandongi provintsi veinid Hiina parimad, tuntuim ja suurim veinimaja on Changyu. Nende Yantai piirkonna veinid on täiesti võrreldavad heade (lõuna) prantslastega.

Qingdaosse saab alates olümpia-aastast ka kiirrongiga, mis Beijingist alates 1000 km läbi ca 4 tunniga.

minu Hiina - Jinan

No comments:

Post a Comment